Det är många branscher idag som ändras drastiskt och det kan bero på olika saker. Till exempel är det idag mycket enklare att få sin tid hos läkaren eller distriktstandvarden.se genom att boka online, medan andra branscher utvecklas i rasande takt på grund av att våra nuvarande lösningar förorenar vår planet. Det är många som idag bryr sig mer och mer om miljön. Många väljer mer klimatvänliga alternativ i vardagen, och det är bra. Det kommer att bli intressant att se vad mer för lösningar som företag kommer komma på i framtiden. Redan nu kan det kännas som att framtiden är här i och med självkörande bilar och liknande. I följande inlägg kommer du finna information om några lösningar som redan finns på marknaden och som är bra för miljön. Dessutom kommer det finnas tips på vad du kan göra för att bli mer miljövänlig.

Miljövänliga bilar

Idag är det många som övervägar så kallade el-bilar istället för de klassiska bilarna. De är bättre för miljön och det byggs nya laddningsstationer hela tiden i Sverige. Det kan dock vara lite dyrare att välja den här sortens bil, men politiker jobbar på att försöka göra det billigare och inför därför nya lagar som ger el-bilsägare vissa förmåner. Det kan bland annat handla om att betala mindre skatt på bilen och så vidare.

El-cyklar

Ett alternativ till den som inte orkar cykla till jobbet varje dag men ändå inte ta bilen är att man skaffar sig en så kallad el-cykel. Den måste man trampa på, men man kommer att få hjälp utav en motor för att man ska hålla farten uppe. Det här är extra hjälpsamt när man ska cykla i uppförsbackar. Genom att köpa en el-cykel så gör man en god sak både för sig själv och för klimatet. Det är bevisat i studier att de som cyklar varje dag mår bättre och löper mindre risk för att drabbas av sjukdomar.

Mer växtbaserad mat

Eftersom det är mycket koldioxidutsläpp från köttindustrin så uppmanar experter människor att äta mer grönsaker och mindre kött. Det finns ett företag som heter Oatly och som gör sin mjölk på havre istället för att mjölka kossor. Det här har visat sig vara ett mycket bättre alternativ om man tänker på miljön, och det är även väldigt gott. Som människa behöver man inte dricka mjölk, det är bara en grej som vi har gjort i så många år och som därför känns normalt.

Hållbara lösningar

Om man är intresserad av saker som är bättre för miljön och som är så att säga hållbara, det vill säga de förstör inte planeten för kommande generationer, då finns det mycket att hålla koll på. Läs bloggar om innovationer för att hänga med i svängarna.