Det härliga med glas är att allt du egentligen behöver göra är att använda det så har du bidragit till en bättre miljö. En glasburk som det varit sylt i kan du diska ur och ha exempelvis nötter i. Därmed behöver du inte köpa förvaringsburkar i affären och du behöver heller inte gå till återvinningsstationen för att bli av med glaset. Är man händig kan även metallavfall användas men det kräver kanske lite mer fantasi och arbete. Nedan listas hur glas och metall skall återvinnas ifall du inte har lust eller tid att återbruka det.

  • Glas sorteras i färgat och ofärgat och det är viktigt att inte blanda ihop de två. De väger olika och innehåller olika substanser vilket innebär att maskinerna som skall ta hand om avfallet inte klarar av att de blandas. Keramik, porslin och dricksglas slängs inte i glascontainern utan som grovsopor. På Glasåtervinning.se kan du se vad som händer med ditt glas när du återvunnit det
  • Det vanligaste metallavfallet från hushållen är konservburkarna men även tuber som innehållit kaviar, mjukost eller dylikt. Man skall även komma ihåg att kapsyler, burklock och andra lock oftast är metallavfall. Övrig metall så som elektronikprodukter, sprayflaskor, målarburkar eller dylikt, stekpannor, bestick med flera skall inte sorteras i metallåtervinningen.